• Domov
  • Novice
  • Vabilo na študijski obisk evropskih institucij v Bruslju

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije vabi predstavnike občin (županja/župan, podžupanja/podžupan, direktor/ica občinske uprave…) na študijski obisk v Bruselj ( od 12-14 decembra 2017).  Posebna pozornost bo namenjena črpanju kohezijskih sredstev v obdobju 2014-2020, smernicam kohezijske politike za naslednje obdobje v kontekstu razprave o prihodnosti EU, digitalnem notranjem trgu, možnosti za razvoj regij v okviru programov EU ter investicijskega načrta za EU (t.i. Junckerjev paket). Predvideno je tudi srečanje z evropsko komisarko za promet Violeto Bulc. Vsaka predstavitev  vključuje tudi čas za razpravo.

Prosimo vas, da ob prijavi navedete tudi temi, ki vas še posebej zanimajo, da se bodo v skladu z možnostmi tudi te vključile v program. Končen program bo tako znan v začetku decembra.

Predstavitve in razprave bodo potekale praviloma v slovenskem jeziku, kljub temu pa je zaželeno znanje angleškega jezika.

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji krije stroške letalskega prevoza, nastanitve v enoposteljni sobi z zajtrkom in še en obrok (običajno kosilo).

V skladu z dogovorom imamo za občine članice na voljo 12 mest, ki smo jih zaradi enakopravne zastopanosti po velikosti občin, razdelili na 4 mestne občine, 4 občine s sedežem upravnih enot in 4 ostale občine.

Prednost pri udeležbi na strokovnem srečanju imajo županje/župani. Prosta mesta se bodo zasedla po vrstnem redu prejetih prijav županij/županov, nato po časovnem vrstnem redu ostalih prijav. V kolikor do roka 15.11 ne bodo zasedena vsa mesta v skladu z razdelitvijo, bomo prosta mesta razdelili prejetim prijavam po časovnem redu.

Prednost pri udeležbi bodo imele osebe/občine, ki se še niso udeležile obiska v Bruslju. 

Na spodnjih povezavah najdete obrazce, ki jih je potrebno izpolniti in posredovati:

PRIJAVNICA
FINANČNA IDENTIFIKACIJA
LEF Fizična oseba

Vaše prijave nam posredujte na naslov miha.mohor@skupnostobcin.si ali po faxu na 02 234 15 03 najkasneje do srede 15. novembra 2017.

< Vse aktualne novice