• Domov
  • Novice
  • Zajeti pregled vsebin osnutka pokrajinske zakonodaje

V pozivu Državnega sveta mesca novembra ste občine že bile obveščene o pripravljenih osnutkih pokrajinske zakonodaje – več tukaj. Ker bodo odločitve in odzivi lokalnih skupnosti ključnega in zavezujočega pomena v nadaljevanju procesa ustanavljanja pokrajin, je predsednik Državnega sveta, Alojz Kovšca, ponovno povabil županje in župane k podaji pripomb, odprtih vprašanj in komentarjev.

Rok za odločanje na občinskih svetih se izteče 1. marca 2021, pripombe občine naslovite na strokovno službo DS (gp@ds-rs.si) in jih posredujte v vednost tudi SOS (info@skupnostobcin.si). V kolikor bi želeli, da se predstavi gradivo na sejah občinskih svetov, se lahko obrnete na Državni svet oziroma za lažjo organizacijo srečanj, pravočasno rezervirate termine s kabinetom (pokrajine@ds-rs.si).

Z namenom, da se zainteresirana javnost dodobra seznani z obsežnim in kompleksnim gradivom, v katerem je zajet osnutek pokrajinske zakonodaje na kar 450 straneh, so pripravili tudi hitri pregled njegove vsebine skozi oči stroke:

Podaljšan rok za opredelitev do osnutkov pokrajinske zakonodaje – 1.7.2021

< Vse aktualne novice