PROPI – projektna pisarna, ki je nastala z namenom, da občinam zagotovi aktivno vlogo pri razvoju pametnih mest in skupnosti ter z njimi soustvarja regionalne projekte, ki se lahko potegujejo za nove načine financiranja, pričenja prvi projekt. Smo še na začetku, kar pomeni, da je nujno najprej ugotoviti, kje smo. Razumeli bi radi predvsem, katere kompetence imamo v Sloveniji in česa se moramo še naučiti, da skupaj čim bolj učinkovito pričnemo z razvojem.

Pametna mesta in skupnosti, predvsem pametne občine so realnost, ki je ni moč zaobiti. Zakaj bi jo, saj nam prinaša veliko prednosti, če bomo le znali z njimi zaživeti. Ne samo za nas, povsod v svetu predstavlja ta razvoj izziv in mi v Sloveniji imamo odlična izhodišča, da bi se, povezani med seboj, lahko v marsičem kosali z najboljšimi. Morda postali vodilni?

 

Prav občine bodo v prihodnosti postale prve “enote sprememb”, pospeševalec inovativnosti, razvoja in sodelovanja ožje in širše skupnosti. Gonilo razvoja pametnih občin in za to potrebne celostne transformacije pa ste lahko ravno vi!

Župani in ostali potencialni snovalci razvoja pametnih občin (zaposleni v občinski in skupni občinski upravi), postanite prvi pospeševalci tega razvoja! Vzemite si čas (največ 15 min) in izpolnite anketo (https://www.1ka.si/a/132139), ki je nastala v sodelovanju z nekaterimi od vas. Rezultati bodo osnova za nadaljnje načrte PROPI-ja in vam daje možnost za globlji uvid v stanje, stališča in kompetence za lažji prehod v pametno občino.

Mladi pravijo, da jim moramo dati prostor. Naj postanejo slovenske občine prostor za prihodnost!

POVEZAVA NA ANKETO (https://www.1ka.si/a/132139)

 

< Vse aktualne novice