• Domov
  • Novice
  • ŽUPAN VLADIMIR PREBILIČ MEDNARODNI JAVNOSTI PREDSTAVIL PRAKSO SPLETNEGA ŠOLANJA – Vloga novih tehnologij med pandemijo COVID-19

V četrtek, 12. novembra je potekal spletni dogodek »Nadgradnja lokalne demokracije s tehnologijo: Ali se politika bolj odziva na državljanke in državljane v digitalni dobi«, na katero smo bili preko NALAS-a vabljeni tudi predstavniki Skupnosti občin Slovenije in sicer v sklopu panelne diskusije. Organizator dogodka je bil Svet evropskih občin in regij (CEMR), PLATFORMA in latvijsko združenje lokalnih in regionalnih oblasti, Skupnost občin Slovenije pa je zastopal dr. Vladimir Prebilič, član Glavnega odbora SOS. Na dogodku so se govorke in govorci osredotočili predvsem na uporabo digitalne tehnologije za aktivnejšo sodelovanje mlajših državljank in državljanov. Posnetek je na voljo TUKAJ (županov del je med 4:16:00 in 4.26:00).

Primer šolanja na daljavo je kočevski župan sicer predstavil že 16. septembra na NALAS-ovi spletni konferenci županov: »Družbeno in gospodarsko okrevanje lokalnih oblasti jugovzhodne Evrope po pandemiji COVID-19«. Opis dobre prakse občine je predstavljen v videju tukaj.


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice