Konec tedna, med 5. in 7. decembrom 2019, poteka v srbskem Somborju Forum županj jugovzhodne Evrope v organizaciji mreže NALAS. Dogodka so se udeležile tudi predstavnice kluba županj; Ana Rebernik iz občine Rečica pri Savinji, Alenka Štrucl Dovgan iz občine Divača, Darja Vudler iz občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Katarina Prelesnik iz občine Solčava in Saša Likavec Svetelšek iz občine Hrpelje-Kozina, ki pa so bile tudi pobudnice tega dogodka.

 

Na dogodku so slovenske županje skupaj z udeleženkami iz Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Hrvaške, Makedonije, Moldavije, Romunije in Srbije spregovorile o uspešnejšem vključevanju načela enakosti spolov v politiko ter zagotavljanju proračunskih sredstev za ta namen.

Foruma so se udeležile z namenom okrepiti mrežo poznanstev, se inspirirati in si izmenjati dobre in slabe izkušnje za nadaljnjo implementacijo rešitev na lokalni ravni. Ob tem udeleženke foruma ozaveščajo in naslavljajo vse ženske, da s politično participacijo skrbijo tudi za potrebe prebivalcev.

Galerija.

Članek na spletni strani NALAS-a.

 

< Vse aktualne novice