Na Skupnosti občin Slovenije smo vljudno naprosili za pomoč, občini članici, ki se je na občine obrnila z naslednjim vprašanjem:

»V naši občini imamo letošnje leto že drugič prošnjo Društva prijateljev mladine za organizacijo dogodka v poletnem času na prostem, ki naj bi trajal od petka do nedelje in želijo pridobiti dovoljenje za uporabo zvočnih naprav ne le do 2 ure ponoči, kot je to v skladu z Uredbo, ampak do 6ih zjutraj (iz petka na soboto in iz sobote na nedeljo) iz nedelje na ponedeljek pa do 2. ure ponoči. Gre sicer za tradicionalno prireditev, oziroma bo to šele postala, a uredba ne predpisuje, da se lahko čas podaljša ponoči dlje kot do 2 ure ponoči. Seveda pa obstajajo v Sloveniji podobne prireditve, kjer imajo to omogočeno in nas zanima, na kakšen način imajo to urejeno (Pivo in cvetje v Laškem, Metalic camp…).

Lepo prosimo za čim hitrejši odgovor, kako je s to zadevo ali jim je mogoče dati dovoljenje. Lansko leto jim ga nismo dali dlje kot do 2. ure ponoči, odgovora s strani ministrstva na to vprašanje pa nismo dobili.«

Odgovore si lahko preberete tukaj.