Vabilo medijem - II. del 3. tradicionalnega srečanja županj in županov Skupnosti občin Slovenij

Spoštovane predstavnice in predstavniki medijev,

v organizaciji Skupnost občin Slovenije bo potekal II. del 3. tradicionalnega srečanja županj in županov. Na dogodku, ki bo usmerjen v razvojne tematike, kot so celostni razvoj, nove razvojne paradigme, načrtovanje in urejanje prostora, razvoj turizma, digitalizacija v lokalni samoupravi in črpanje evropskih sredstev, bomo z županjami in župani delili najpomembnejše informacije na teh področjih in zagotovili priznane, kompetentne in strokovne predavatelje ter prenos dobrih praks med občinami. Celoten program dogodka je dostopen tukaj.

Dogodka se bo udeležil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob, ki ga na dogodku pričakujemo v času med 12. in 13. uro.

Svojo prisotnost na II. delu 3. tradicionalnega srečanja županj in županov je poleg več kot 130 županj, županov, podžupanj in podžupanov, v uvodnem delu najavil tudi minister za okolje in prostor Uroš Brežan, v popoldanskem sklopu pa predvidoma dr. Aleksander Jevšek, minister pristojen za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Dogodek je odprt za javnost. Možnost za pridobitev izjave podpredsednika SOS Petra Misje, ob 9.30 (po zaključenih uvodnih nagovorih v preddverju konferenčnega centra). Možnost za pridobitev izjav predsednika Vlade RS dr. Goloba, ministra Brežana in ministra Jevška, je odvisna od njihov časovne razpoložljivosti oz. glede na potek seje Državnega zbora.

Predstavnike medijev prosimo, da nas o vaši prisotnosti obvestite na naslov barbara.horvat@skupnostobcin.si ali na 041 332 447. 

Vabilo medijem – za tiskanje