Občina Zreče: Pot med krošnjami

Izvedba: 2018 – 2019

Financiranje: Investitor; Zážitková Akademie s.r.o. (ZAK) v lasti nemškega podjetja Erlebnis Akademie AG (EAK), Občina Zreče zagotovila komunalno infrastrukturo in podelila stavbno pravico

Trajnostni turizem ima ključni pomen v filozofiji podjetja EAK. EAK načrtuje, implementira in upravlja poti med krošnjami, adrenalinske in družinske parke ter izobraževalne centre od leta 2001. Turistični koncepti podjetja EAK so prilagojeni širši javnosti. Kombinirajo doživetja in sprostitev in vključujejo ozaveščanje o okolju. Njihove atrakcije in lokacije pa so lahko dostopne vsem obiskovalcem, in sicer tudi starejšim, gibalno oviranim, družinam z otroškimi vozički.
Podjetja, kot sta EAK in ZAK, ki ponujajo oglede gozdov in pokrajin obiskovalcem, strogo upoštevajo okoljevarstvene smernice, hkrati pa sodelujejo z lokalnimi partnerji, kot so upravitelji naravnih parkov, zaščitenih delov pokrajin, mest ali vasi in turističnih letovišč, ter s strokovnimi organizacijami in združenji. Cilj je, da se na vsaki lokaciji omogoči trajnostni turizem.
Uspeh vsakega projekta je odvisen od poznavanja lokalnega okolja, pričakovanj in potreb lokalnih zainteresiranih strani in obiskovalcev. Čeprav je vsak projekt enkraten, imajo vsi projekti skupne točke z drugimi: vrhunska implementacija, garantirano in neponovljivo doživetje, brezhibno poslovanje ter skrb za obiskovalce.

Foto: Iztok Medja