Poletna šola z naslovom "Mountains of Opportunities/Gore priložnosti"

Od 01. do 04. 07. 2023 bo potekala poletna šola v Avignonu in okolici (departma Vaucluse, regija Provence-Alpes-Cote d’Azur) v Franciji. Poletno šolo organizira delovna skupina AlpPlan – alpsko omrežje s temo prostorskega načrtovanja. Delovna skupina deluje v okviru Akademije za prostorsko načrtovanje pri združenju Leibniz. Za več informacij o omrežju sledite povezavi https://www.arl-international.com/activities/alpplan-network.

Teme poletne šole so izzivi trajnostnega prostorskega razvoja na obrobju gora oz. na območjih prehoda med večjimi urbanimi aglomeracijami in njihovimi goratimi “zaledji” v Alpah. V ospredju bo stanje prostora in načrtovanja med Avignonom on Mont Ventoux-jem ter izkušnje, ki bi lahko bile zanimive z vidika upravljanja prostora na območju Alp v prihodnje.

Poletna šola je namenjena mlajšim strokovnjakom, ki delujejo v javnih ustanovah ali zasebnih načrtovalskih podjetjih, ter študentom s področij kot so prostorsko načrtovanje, geografija, krajinska ekologija, krajinsko načrtovanje, politične vede, varstvo narave.

Udeležencem bo zagotovljena brezplačna nastanitev v hotelu (enoposteljna soba z zajtrkom), prehrana in prevoz na sami lokaciji. Udeleženci bodo morali plačati le lastno pot do Avignona in nazaj.