Kratka anketa za občine s področja urejanja zelenih površin za spodbujanje telesne dejavnosti

Skupnost občin Slovenije vas naslavlja skupaj z Urbanističnim inštitutom Republike Slovenije (nosilcem programa Ven za zdravje 3), Inštitutom za zdravje in okolje, Nacionalno koordinacijo zdravih mest (NIJZ) in Zavodom za izobraževanje in inkluzijo ODTIZ o pripravi Zbirnika dobrih praks Ven za zdravje.

Program Ven za zdravje 3 – Zelene površine za aktivni življenjski slog, zdrava mesta in občine se posveča tematiki zagotavljanja kakovostnih, enakovredno uporabnih in dostopnih ter ustrezno obsežnih in razporejenih zelenih površin, ki omogočajo in spodbujajo telesno dejavnost. V okviru programa želimo  opozoriti na tovrstne kakovostne primere oz. dobre prakse in ker menimo, da so izkušnje občin na tem področju zelo pomembne in dragocene, prakse pa raznovrstnega značaja, pripravljamo Zbirnik dobrih praks slovenskih občin na temo urejanja zelenih površin za spodbujanje telesne dejavnosti prebivalcev – Zbirnik dobrih praks Ven za zdravje.

Zanima nas, ali se lahko vaša občina pohvali z dobrimi praksami urejanja zelenih površin, ki spodbujajo vsakodnevno telesno dejavnost prebivalcev vseh starosti in družbenih skupin ter s tem prispevajo k njihovemu zdravju in dobremu počutju? Vabimo vas, da sodelujete na razpisu in do 2. junija 2023 izpolnite kratko anketo TUKAJ (rok podaljšan do 15. junija 2023)

V primeru morebitnih vprašanj ali komentarjev vam z veseljem ostajamo na voljo na venzazdravje@posta.uirs.si. Dodatno vas obveščamo, da lahko na spletni strani programa Ven za zdravje 3 spremljate aktualne novice projekta, si ogledate priročnik Ven za zdravje in ga naročite, pridružite pa se nam lahko tudi na družbenih omrežjih.

Uradni Razpis za zbir dobrih praks Ven za zdravje je na voljo tukaj.