V sklopu mednarodnega projekta CircularPSP 5,64 milijonov evrov digitalnim inovacijam na področju prehoda k krožnemu gospodarstvu

Maribor, 12. 6. 2023 – Skupnost občin Slovenije v sodelovanju z Energetsko Agencijo za Savinjsko, Šaleško in Koroško (KSSENA) vabi vsa zainteresirana mesta, organizacije in podjetja, ki jih zanima krepitev zmogljivosti za prehod v krožno gospodarstvo, da se udeležijo Posvetovanja na prostem trgu v okviru projekta. CircularPSP, ki bo dne 22.6.2023 med 10. in 12. uro (povezavo do podstrani dogodka z navodili za sodelovanje najdete na tej povezavi) potekal znova, a tokrat s strani vodilnega nemškega partnerja. Organizatorji k udeležbi na mednarodnem spletnem dogodku spodbujajo predvsem podjetja, ki še z razpisom niso seznanjeni in se ukvarjajo z razvojem digitalnih rešitev. V sklopu projekta bo namreč za razvoj in raziskave na voljo v višini 5,64 milijonov evrov.

V sklopu tri-letnega projekta Circular PSP je pred kratkim že potekalo Posvetovanje na prostem trgu, ki sta ga organizirali Skupnost občin Slovenije in KSSENA v sodelovanju z Inštitutom za javno-zasebno partnerstvo. Dogodka v organizaciji slovenskega projektnega partnerja so se udeležile predstavnice in predstavniki slovenskih občin, občinskih in zasebnih zavodov ter organizacij, regionalnih razvojnih agencij, centrov za ponovno uporabo, Ministrstva za naravne vire in prostor ter podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem spletnih strani, medijev in aplikacij. Posnetek z dogodka si lahko znova ogledate tukaj, kjer najdete tudi dodatne informacije o projektu.

Sporočilo za javnost.