Občine in Zakon o podnebnih spremembah, javni posvet 22.6.

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo v okviru priprave Zakona o podnebnih spremembah pripravlja vsebinski posvet ter k aktivnemu sodelovanju pri pripravi vsebin zakona vabi predstavnike občin. Skupnost občin v skladu z navedenim izpostavlja:

  1. Vabilo za zainteresirane občine, ki se želijo udeležiti dogodka (Javni posvet o predlogu Zakona o podnebnih spremembah), ki bo potekal v četrtek, 22. junija 2023 med 13.30 in 16.30 v Hiši EU v Ljubljani. Prijave so obvezne, prijavite se lahko tukaj. Na dogodku bo prvič predstavljena vsebina predloga Zakona, sodelujoči pa boste lahko v obliki delavniškega tipa dela podajali konkretne pripombe in predloge na vsebino zakona ter se do njih opredelili. V kolikor se boste prijavili na dogodek, boste predhodno pred dogodkom s strani organizatorjev prejeli še gradivo Zakona, da se boste lahko pripravili na dogodek. Celotno vabilo z vsemi informacijami o dogodku je dostopno na TEJ POVEZAVI. Posvet bo izveden s strani PIC, IPoP in Focus.
  2. Prošnjo za sodelovanje vseh zainteresiranih občin, ki imate pomisleke, predloge, razmišljanja na temo izzivov, ki so povezani z blaženjem podnebnih sprememb in prilagajanjem nanje, da le te (v obliki predlogov) posredujte na sekretariat do torka, 20.6.2023, da lahko z njimi razpolagamo pri tej in nadaljnjih aktivnostih v imenu občin (kontakt ana.plavcak@skupnostobcin.si). SOS je sicer občine že obvestil o sodelovanju v procesu priprave predloga Zakona o podnebnim spremembah.