Predstavite nam dobre prakse vezane na načrtovanje zelenih površin za spodbujanje telesne aktivnosti prebivalcev v vaši občini

Skupnost občin Slovenije znova naslavlja občine in sicer v drugem koraku razpisa skupaj z Urbanističnim inštitutom Republike Slovenije (nosilcem programa Ven za zdravje 3), Inštitutom za zdravje in okolje, Nacionalno koordinacijo zdravih mest (NIJZ) in Zavodom za izobraževanje in inkluzijo ODTIZ.

V drugem koraku razpisa namreč zbiramo dobre prakse za Zbirnik Ven za zdravje 3, ki se nanašajo na načrtovanje zelenih površin za spodbujanje telesne aktivnosti prebivalcev. Daljši vprašalnik “Predstavite nam dobre prakse v vaši občini!” je namenjen predstavitvi posamezne dobre prakse. Poslan je bil občinam, ki so se odzvale in ocenile prisotnost tovrstnih dobrih praks v njihovem okolju.

K izpolnjevanju vprašalnika vabimo tudi vse druge občine, ki želijo predstaviti svoje dobre prakse, svetujemo pa, da v prvem koraku izpolnijo prvi, kratki vprašalnik “Ali ima moja občina dobro prakso”, s katerim lahko hitro preverite ali imate prakse spodbujanja telesne dejavnosti prebivalstva in se nato v drugem koraku posvetijo izpolnjevanju vprašalnika “Predstavite nam dobre prakse v vaši občini!”.

Dobre prakse zbiramo do 8. septembra 2023. Posamezni primeri dobrih praks bodo sproti objavljeni na tej spletni strani tukaj.