Odprt je razpis za inovativno digitalno rešitev na področju krožnega gospodarstva

V okviru projekta Evropske unije za predkomercialno javno naročanje imenovanega CircularPSP je objavljen razpis v višini 5,64 milijona evrov za vse zainteresirane dobavitelje, ki želijo sodelovati pri zasnovi, razvoju in preizkušanju inovativnih “rešitev krožnega gospodarstva”, ki bi občinam in njihovim zaposlenim kot tudi podjetjem v lokalnem gospodarstvu omogočale hitrejšo, pogostejšo, široko in učinkovitejšo uporabo krožnih praks. Skupnost občin Slovenije v projektnem partnerstvu nastopa kot eden izmed sedmih naročnikov. Naročniki teh rešitev so vodilna mesta in organizacije, delujoče na področju krožnega gospodarstva, vključno s prestolnicami, ki imajo globalni vpliv (Berlin, Helsinki, London, Istanbul).

Posamezne uporabniki in uporabnice bodo lahko z inovativno digitalno rešitvijo v mestih in podjetjih učinkoviteje dostopali do informacij, znanja in načel krožnega gospodarstva, kot tudi smernic in področnih usposabljanj, na način, da bodo opolnomočene o tem kako lahko učinkoviteje in premišljeno delujejo (delujemo) pri uporabi virov in storitev, hkrati pa osvajamo miselnost krožnega gospodarstva.

Rešitev dobaviteljev bo predstavljala vključitev umetne inteligence, uporabo spletne platforme kot tudi procesa, sprememb in izpopolnjevanja na že omenjeni “krožni” poti. Razpis je omejen na države EU in pridružene visokošolske ustanove.  Dobavitelji bodo s svojim udejstvovanjem dobili dostop do široke in še rastoče mreže sledilcev, ki jo predstavljajo evropska omrežja, ministrstva in agencije ter preostala mesta.  Sledilci projekta pa lahko postanete tudi sami in sicer preko naslednjih komunikacijskih kanalov glasila CircularPSP, LinkedIna, X ali Mastodona.     

Dogodki, ki potekajo v okviru objave razpisa so naslednji:

  • 11.1. 2024 / Spletni dogodek ob začetku razpisa (posnetek je objavljen tukaj)
  • 18.1.2024 / Predstavitev tehničnega dela prijave na razpis (posnetek seminarja tukaj)
  • 25.1.2024 / Predstavitev administrativnega in finančnega dela prijave na razpis (prijava tukaj)
  • 15.2.2024 (prijava tukaj) in v terminu konec meseca (dodatne informacije sledijo) / Odprta spletna srečanja za izmenjavo vprašanj in odgovorov (Q&A)

Razpis je odprt do 1. aprila 2024 (19:00 po istanbulskem lokalnem času, UTC+3). Za dodatne informacije nas kontaktirajte.