Srečanje nogometne ekipe županov v Štorah

V petek 23. februarja se je v občini Štore sestala nogometna ekipa županov, ki deluje v okviru Skupnosti občin Slovenije. Namen srečanja je bila priprava na Evropsko prvenstvo županov v nogometu, ki bo potekalo v času od 4. do 10. maja v Nemčiji v Leipzigu. Evropskega prvenstva se bo udeležilo 16 ekip županov iz 12 držav (Nemčija, Češka in Ukrajina se bodo udeležile z 2 ekipama).

Po izvedeni trening tekmi, so si župani ogledali novo športno dvorano Štore Green Steel in so se seznanili tako s finančno konstrukcijo financiranja izgradnje športne dvorane, postopki izgradnje kot samim delovanjem/poslovanjem športne dvorane.

Nogometna ekipa županov je bila ustanovljena leta 2008, ko je bilo izvedeno prvo Evropsko prvenstvo v Avstriji. Navedenega leta je bila ustanovljena večina nogometnih ekip, ki se od tedaj redno srečujejo na Evropskih prvenstvih (vsake 4 leta), na nogometnem turnirju Alpencup (vsake 2 leti se dobijo nogometne ekipe županov iz Avstrije, Italije, Južne Tirolske, Nemčije in Slovenije) ter na turnirju Alpe-Adria (kjer se srečujejo ekipe iz Avstrije, Hrvaške, Južne Tirolske ter Slovenije).

Namen nogometnih turnirjev ni samo igranje nogometa, temveč tudi ogled dobrih praks organizatorja turnirja. V ospredju je tudi druženje in povezovanje županov (tudi čezmejno), kar je podlaga za pripravo in izvedbo skupnih projektov.

Z desne strani zgornja vrsta: Janko Kopušar, Ladislav Pepelnik, Miran Jurkošek, Urban Kramar, Mitja Horvat, Peter Misja, Matjaž Kopše, Željko Savič in Stanislav Glažar
Z desne spodnja vrsta: Brane Kolednik, Borut Kolar, Sebastian Toplak, Milan Gabrovec, Miha Mohor, Aco Šuštar in Egon Repnik