Športni park Brajda - Dober projekt občine Tolmin

Gre za najpomembnejši projekt na področju športne infrastrukture v občini Tolmin, s katerim je osrednji športni park pridobil sodoben, uporaben in arhitekturno dovršen objekt. Športnikom, v prvi vrsti domačim nogometašem in atletom, objekt zagotavlja sodobno urejene garderobne in skladiščne prostore, obiskovalcem športnega parka so na voljo javne sanitarije, ustrezna infrastruktura za spremljanje tekem in meritev časov pa omogoča organizacijo športnih dogodkov na višji ravni.

V vkopanem objekt so urejene klubske garderobe in prostori za sodnike, sejna soba, delavnica za vzdrževalce športnega parka, skladišče za opremo, garaža in javne sanitarije. Za ogrevanje se s pomočjo toplotne črpalke voda-voda izkorišča lasten vodni vir, ki zagotavlja tudi vodo za namakanje nogometnega igrišča. Nad vkopanim delom je pokrita tribuna z lesenimi stebri in sedišči, ki lahko sprejme več kot 500 obiskovalcev.

Dela na objektu in v okolici se nadaljujejo v letu 2024. Na tribuni bo dodatno zgrajen zastekljen paviljon za spremljanje in napovedovanje tekem, zgrajena bosta še novo parkirišče in povezovalna cesta za večnamenskim objektom. Naslednja faza pa predvideva še izgradnjo razsvetljave, ki bo omogočala izvedbo nogometnih in atletskih tekmovanj v nočnem času.