Športni park Ivančna Gorica, dober projekt občine Ivančna Gorica

Občina Ivančna Gorica je izvedla projekt rekonstrukcije in novogradnje »Športnega parka Ivančna Gorica«, ki je umeščen pri Vzgojno – izobraževalnem centru Ivančna Gorica.

Športni park Ivančna Gorica je največji športni kompleks na prostem v občini Ivančna Gorica, razprostira se na 18.000 m2 veliki površini, od tega je skoraj polovica območja (8.120 m2) pokritega s poliuretansko športno oziroma atletsko podlago (tratan) na kateri je umeščen 300 metrski atletski krog, 6 stezno tekališče za šprinte, dve igrišči za rokomet oziroma mali nogomet, dve igrišči za košarko ter eno igrišče za odbojko. Poleg sta tudi po dve igrišči za igranje odbojke na mivki in dve teniški igrišči. Park ponuja tudi površine za atletske discipline, kot je skakališče za skok v daljino, skakališče za skok v višino ter metališče za suvanje krogle in metališče za met vorteksa. Izvedena je bila tudi razsvetljava športnih površin, kar omogoča uporabo športnih površin tudi v večernem in nočnem času. Športni park ima poleg servisnih prostorov, sanitarij, garderob in pisarne za športna tekmovanja tudi pokrito tribuna z več kot 450 sedišči.

Z izgradnjo so se izboljšali pogoji za vadbo in tekmovanja športnim klubom in društvom ter športnikom iz občine Ivančna Gorica, izboljšanje pogojev za pouk športa, za šport invalidov, za športno udejstvovanje rekreativcev in organizacijo raznih športnih prireditev.