Uspešno izvedeno izobraževanje o pisni komunikaciji v javni upravi

Uspešno smo izvedli spletno izobraževanje z elementi delavnice na temo pisne komunikacije, ki ga je vodila Irena Potočar Papež. Dogodek je bil namenjen vsem, ki se pri svojem delu srečujejo z različnimi oblikami pisnega sporočanja znotraj in zunaj upravne službe ter ustvarjajo krajša in daljša sporočila za različne naslovnike v javnem sektorju.

Udeleženci so obnovili znanje o splošnih značilnostih pisnega komuniciranja, pravopisnih in slovničnih pravilih, kot so velika in mala začetnica, pravilna uporaba ločil, pisanje skupaj ali narazen, zapisi datumov in kratična poimenovanja. Pomemben del izobraževanja je bil tudi posvečen jezikovnemu bontonu, vključno z naslavljanjem, uporabo vikanja in tikanja, ter podpisovanjem in žigosanjem. Razpravljali smo tudi o najpogostejših jezikovnih zadregah ter o pravilih v elektronskem komuniciranju, t. i. netiketi.

Izobraževanje je bilo zasnovano kot kombinacija teoretičnega dela in praktičnih vaj. Teoretični razlagi so sledili primeri iz prakse, ki so udeležencem omogočili, da nova znanja takoj preizkusijo in utrdijo. Izobraževanje je bilo odlično sprejeto, saj so udeleženci pridobili koristna znanja, ki jim bodo v pomoč pri vsakodnevnem komuniciranju.