Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti - ZZDej-N

Ministrstvo za zdravje je v javno razpravo posredovalo Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti (ZZDej-N).

Besedilo predloga zakona je dostopno TUKAJ.

S Predlogom Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti (ZZDej-N) se ureja predvsem vstopne pogoje v sistem zdravstvene dejavnosti (prek dovoljenja za opravljanje zdravstvene dejavnosti) in v mrežo javne zdravstvene službe (prek koncesij v zdravstveni dejavnosti), krepi se vloga javnih zdravstvenih zavodov (prek profesionalizacije vodenja in upravljanja), odpravlja oziroma zmanjšuje se t. i. dvojna praksa opravljanja zdravstvenih storitev v javnih zdravstvenih zavodih in pri drugih izvajalcih, vzpostavlja se večja transparentnosti pri opravljanju zdravstvene dejavnosti z vidika vseh deležnikov, vključno z bolj preglednim postopkom podeljevanja koncesij, razmejuje se javno in zasebno (tržno) zdravstveno dejavnost ter uvaja motivacijske elemente za delo zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev pri lastnem delodajalcu (javnem zdravstvenem zavodu).

V skladu z zaprosilom ministrstva vas naprošamo, da nam pripombe posredujete do petka, 11. 10. 2024, na priloženem obrazcu (TUKAJ) na naslov  info@skupnostobcin.si .