5. nacionalna konferenca Europe Goes Local: Skupaj za kakovostno mladinsko delo na lokalni ravni

Konferenca je namenjena krepitvi podpornih struktur za razvoj mladinskega dela in mladinske politike v lokalnih skupnostih ter povezovanju predstavnikov občin za tesnejše sodelovanje, izmenjavo dobrih praks in medsebojno učenje.

Organizira jo Zavod Movit, nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in ob gostiteljstvu Občine Divača.

Prijavite se tukaj Rok za prijavo: 11. november 2024

Vabljeni županje in župani, občinski svetniki in svetnice ter uslužbenke in uslužbenci občin, pristojni za področje mladine.

 

Udeležence konference bodo pozdravili:

Alenka Štrucl Dovgan, županja Občine Divača

Marko Funkl, podpredsednik Skupnosti občin Slovenije in župan Občine Hrastnik

Uroš Skrinar, direktor Zavoda Movit

Poudarki konference:

  • Predstavitev novejših spoznanj o značilnostih današnjih generacij mladih: kdo so, kako razmišljajo, sodelujejo, kaj jih motivira, kaj na njih vpliva, kaj si želijo? Govornica bo Vesna Miloševič Zupančič. Sledila bo razprava z udeleženci.
  • Prikaz uspešnih projektov sodelovanja mladih, organizacij in občin (projektov, ki so bili financirani v programu Erasmus:+ Mladina) in osvetlitev, kaj jih dela uspešne.
  • Priložnosti za občine v nadaljevanju programov Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota do konca leta 2027.
  • Povezovanje udeležencev, udeleženk konference in priložnosti za refleksijo in ustvarjanje načrtov.

Vabljeni tudi na organiziran ogled in kavico v Muzej slovenskih filmskih igralcev  po konferenci. Interes izrazite v prijavnici za konferenco.

VABILO S PROGRAMOM

O govornici: Dr. Vesna Miloševič Zupančič, strokovna direktorica e-Študentskega Servisa je strokovnjakinja za mlade in trg dela. Že 19 let se ukvarja z mladimi, trgom dela, zaposlovanjem mladih, študentskim delom in kompetencami. Zadnjih 14 let je zaposlena pri največjem posredniku študentskih del v državi. Pred tem je izkušnje pridobivala v nacionalnih in mednarodnih mladinskih in študentskih organizacijah, kjer je med drugim moderirala in sodelovala kot gostja na različnih konferencah in okroglih mizah na temo zaposlovanja mladih. Je predavateljica in avtorica različnih strokovnih prispevkov.

Udeležba na konferenci je za udeležence brezplačna in financirana iz programov Erasmus:+ Mladina in Evropska solidarnostna enota.