[Napoved] Moč narave v mestih: Ozelenjevanje mest za prilagajanje na podnebne spremembe

Obnova narave in krepitev njenih koristi za človeka in okolje dobivata s podnebnimi spremembami v urbanih politikah vedno večji pomen. Sposobnost narave, da lahko učinkovito blaži posledice podnebnih sprememb, je še posebno pomembna v urbanem okolju, kjer živi večina prebivalstva.

Kako zelena bodo morala biti mesta, da bo kljub podnebnim spremembam življenje v njih zdravo, varno in prijetno? Kakšne koristi še prinašata urejanje zelenih in ozelenjenih površin posameznikom in skupnostim? Kaj lahko storijo mesta danes, da z ozelenjevanjem odgovorijo na izzive, ki jih za življenje v prihodnosti predstavljajo podnebne spremembe?

Odgovore bomo iskali skupaj s strokovnjaki s področja načrtovanja in upravljanja urbane narave,  zelenih in ozelenjenih površin, ki raziskujejo, razvijajo in preizkušajo nove koncepte in rešitve v različnih evropskih mestih. Pomagali nam bodo razumeti izzive prihodnosti in iskati odgovore na probleme v slovenskih mestih.

Mednarodna konferenca je namenjena predstavnikom ministrstev, občin in komunalnih podjetij na področju urejanja javnih površin, prostorskim načrtovalcem in vsem drugim, ki bi želeli izvedeti več o tem, kako povečati koristi ozelenjevanja mest in kje začeti.

Zbiratelj prijav je IPoP – Prijave se odprejo septembra, ko bo objavljen tudi celoten program konference.

Dogodek je brezplačen in bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku s simultanim tolmačenjem.

Konferenco organizirajo Ministrstva za naravne vire in prostor, IPoP – Inštitut za politike prostora in Skupnost občin Slovenije v okviru projekta Podpora izvajanju prostorske in urbane politike ter programa URBACT. Dogodek poteka ob podpori programa URBACT ter Evropske pobude za mesta (EUI).

 

Prijavite se na ta dogodek

Začetek Torek, 12. November 2024. 09:00 Konec Torek, 12. November 2024. 15:00
Lokacija Ljubljana, 1000 Ljubljana
Ta dogodek je organiziran, soorganiziran ali se organizira v partnerstvu s SOS.

Za prijavo na prireditev morate biti registriran uporabnik na naši spletni strani. Za registracijo obiščite našo registracijsko stran.

Če ste že registrirani, se prijavite tukaj in se nato vrnite na prijavo na dogodek.