ODPRTI DIALOGI - o odprtih vprašanjih in dilemah občin pri črpanju EU sredstev

Skupnost občin Slovenije je pričela z izvajanjem interaktivnih pogovorov občin članic SOS s strokovnjakinjami in strokovnjaki na različnih področjih, ključnih za uspešno delovanje občin.

Naslednji tovrstni spletni dogodek na temo črpanja EU sredstev za občine bo potekal  15. 1. 2024 z začetkom ob 11.30 uri preko aplikacije Zoom, in sicer v sodelovanju Skupnosti občin Slovenije (SOS), Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS) in Združenja občin Slovenije (ZOS) z Ministrstvom za kohezijo in regionalni razvoj. Okvirno trajanje pogovora bo 90 minut.

S strani Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj bo v pozdravnem pogovoru z nami minister dr. Aleksander Jevšek, sogovorniki na temo odprtih vprašanj in dilem občin pri črpanju EU sredstev pa bodo:

– državna sekretarja Andreja Katič in mag. Marko Koprivc,

– v.d. generalna direktorica Direktorata za kohezijo mag. Mojca Aljančič,

– v.d. generalna direktorica Direktorata za regionalni razvoj mag. Aša Rogelj in

– namestnik v.d. generalne direktorice Direktorata za regionalni razvoj dr. Robert Drobnič. 

Predstavnice in predstavnike občin vabimo, da se nam pridružite na tem odprtem dialogu s predstavniki Ministrstva za kohezijo in regionalni ter nam ob prijavi posredujete vprašanja na predlagano temo, ki bodo izhodišče za pogovor o sistemu in učinkovitosti črpanja EU sredstev, po tej predstavitvi pa bo tudi nekaj časa namenjenega za odgovore na dodatno zastavljena vprašanja prisotnih.

S strani občin izpostavljena vprašanja in dileme ter diskusija na odprtem dialogu so lahko vodilo pri nadaljnjem delu za še učinkovitejše črpanje sredstev.

Vabimo vas, da svojo udeležbo potrdite preko spodnje prijavnice.

Na pogovor so vabljene vse občine. Udeležba je brezplačna. Po roku za prijavo vam bomo posredovali povezavo do dogodka.

Veselimo se vaše prisotnosti in konstruktivnega sodelovanja.