ODPRTI DIALOGI - Pogovor z Vido Starič Holobar o odprtih vprašanjih in dilemah občin pri delovanju predšolske vzgoje

Skupnost občin Slovenije je pričela z izvajanjem interaktivnih pogovorov občin članic SOS s strokovnjakinjami in strokovnjaki na različnih področjih, ključnih za uspešno delovanje občin.

Prvi tovrstni dogodek bo potekal v sredo, 6. decembra 2023 ob 13. uri preko aplikacije Zoom in bo posvečen širšemu delovanju predšolske vzgoje. Sporočamo, da bo naša gostja in strokovnjakinja na tem področju Vida Starič Holobar, vodja Sektorja za predšolsko vzgojo pri Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje, ki bo odgovarjala na vaša vprašanja.

Za dobro delovanje predšolske vzgoje je ključno, da se ohranja stalni dialog med tistimi, ki področje izvajajo in se srečujejo s številnimi izzivi pri izvajanju sistema, in državno ravnjo, ki oblikuje zakonodajne rešitve.

Na dogodku bo predstavnica odgovarjala predvsem na vnaprej zastavljena vprašanja ter predstavil razmisleke ministrstva za bodoče spremembe sistema, kot odziv na spreminjajoče se razmere, v katerih deluje predšolska vzgoja.

Prav tako je vaše sodelovanje pomembno, saj bodo izpostavljena vprašanja in dileme tudi vodilo pri delu novoustanovljene Delovne skupine za pripravo predloga sprememb in dopolnitev Zakona o vrtcih pri MVI. Članica omenjene delovne skupine je tudi predstavnica SOS.

Vabimo vas, da svojo udeležbo potrdite najkasneje do torka, 5. 12. 2023 do 12. ure preko spodnje prijavnice. V prijavnico prosimo zapišite vaša vprašanja.

Na pogovor so vabljene občine članice SOS. Udeležba je brezplačna.

Veselimo se vaše prisotnosti in konstruktivnega sodelovanja.

Prijavite se na ta dogodek

Začetek Sreda, 6. December 2023. 13:00 Konec Sreda, 6. December 2023. 14:30
Lokacija Spletno, Zoom
Ta dogodek je organiziran, soorganiziran ali se organizira v partnerstvu s SOS.

Za prijavo na prireditev morate biti registriran uporabnik na naši spletni strani. Za registracijo obiščite našo registracijsko stran.

Če ste že registrirani, se prijavite tukaj in se nato vrnite na prijavo na dogodek.