• Domov
  • Novice
  • Četrta seja DS za pripravo predlogov sprememb zakonodaje, ki bo zmanjšala stroške občin

v sredo, 5.2.2020 je potekala seja Delovne skupine za pripravo predlogov sprememb zakonodaje, ki bo zmanjšala stroške občin. Seje sta se udeležili Melita Čopar, Občina Krško in Jasmina Vidmar, SOS. Članice in člani so na seji obravnavali Poročilo o delu Delovne skupine za pripravo predlogov sprememb zakonodaje, ki bo zmanjšala stroške občin za obdobje avgust – december 2019.

Uvodoma je minister za javno upravo, Rudi Medved pojasnil, da je namen srečanja narediti inventuro opravljenega dela. Delovna skupina je predelala pripravljeno Poročilo Poročilo o delu Delovne skupine za pripravo predlogov sprememb zakonodaje, ki bo zmanjšala stroške občin za obdobje avgust – december 2019. Članice in člani so se strinjali, da so narejeni koraki naprej, saj se je v sklopu srečanj obravnavala problematika izvajanja nalog, ki po ustavni zasnovi niso obvezne naloge občin in ki izhajajo še iz prejšnjega družbenopolitičnega sistema. Zato predstavniki skupnosti občin pričakujejo, da za uresničitev cilja zmanjšanja stroškov občin, nova vladna ekipa nadaljuje z delom in pelje naprej z vsebinami, ki so pripravljene.

Generalna sekretarka SOS je izpostavila, da kljub manjšemu prihranku (ovrednoteni vrednosti na približno 31 milijonov evrov) kot pričakovano in trenutni politični situaciji, pričakujemo, da bo Zakon o finančni razbremenitvi občin v najkrajšem možnem času obravnavan in sprejet v Državnem zboru.

Novico MJU si lahko preberete tukaj: Minister Rudi Medved: “Poslej ne bo več mogoče reči, da se nekaj ne da narediti. “

< Vse aktualne novice