• Domov
  • Novice
  • Odziv SOS na predvideno reorganizacijo nujne medicinske pomoči

S strani občin članic smo bili opozorjeni na vsebino predvidene reorganizacije nujne medicinske pomoči (NMP), ki jo pripravlja delovna skupina na Ministrstvu za zdravje.

Seznanjeni smo bili, da bi naj po novem sistemu dežurnega zdravnika izgubile občine: Gornja Radgona, Ljutomer, Lenart, Slovenska Konjice, Ormož, Črna na Koroškem, Dravograd, Šentjur, Žalec, Laško, Nazarje, Rogaška Slatina, Kozje, Hrastnik, Zagorje, Krško, Radeče, Metlika, Radovljica, Bled, Bohinj, Kranjska gora, Tržič, Kamnik, Trebnje, Ribnica, Logatec, Cerknica.

Na Ministrstvo za zdravje smo naslovili dopis s katerim smo izrazili ostro nasprotovanje predlaganim spremembam in načinu sprejemanja tako pomembnih odločitev.

Na Skupnosti občin Slovenije smo v zvezi s predlaganim ogorčeni in zgroženi. Za občine, občanke in občane, je to nepredstavljiva stvar, ki bo v primeru sprejetja sprememb NMP pomenila izgubo marsikaterega življenja. Že samo dejstvo, da vse navedeno pripravlja po tihem in da naj bi se nameravale spremembe sprejeti brez splošne razprave v javnosti že v manj kot 1 mesecu, je nesprejemljivo. V dopisu smo prav tako opozorili, da so navedbe delovne skupine, ki izhajajo iz predstavitve reorganizacije NMP o lokalnih skupnostih in županih nesprejemljive. O stališčih SOS smo obvestili tudi medije. 

< Vse aktualne novice