Sodelovanje pri aktualnem razpisu MOPE za izgradnjo sončnih elektrarn

Naslovila nas je občina članica, ki si želi poiskati občino, ki bi sodelovala pri aktualnem razpisu za izgradnjo sončnih elektrarn (v nadaljevanju SE) na javnih stavbah, pripadajočih enostavnih ali nezahtevnih objektih, parkiriščih itd., dostopnem TUKAJ.

Občina je v zvezi s tem že oddala povpraševanje na distributerja električne energije glede možnosti priklopa več SE (8). Kot navajajo, so z distributerjem skupaj našteli za cca 400 kilovatov (v nadaljevanju kW) elektrarn, pri čemur ugotavljajo, da za prijavo na naveden razpis potrebujejo 1 megavat (MW).

Ker prijava na razpis dovoljuje združevanje več občin pod skupno prijavo, je občina v iskanju partnerske občine z vsaj 600kw potencialnih SE. Ali povedano z druge strani, izpostavljajo željo po sodelovanju z zainteresirano občino, ki ji »manjka« 400 kW.

Ker smo na SOS mnenja, da bi tematika sodelovanja pri razpisu vzpodbudila zanimanje še pri preostalih občinah, ki imajo drugačne potrebe glede kW, smo za vas pripravili anketni vprašalnik.

Kot odgovor na to vprašanje lahko vse zainteresirane občine izpolnite vprašalnik na tej povezavi. Rok je sreda, 27.3.2024.

Območje samo za člane SOS

Komentiranje, komentarji in končni odgovor na to vprašanje so na voljo samo registriranim uporabnikom, ki so tudi člani Skupnosti občin Slovenije. Prijavite se tukaj in postanite član SOS tu.