Vpis zaznambe prepovedi odtujitve in obremenitve nepremičnine v korist občine po Odločbi CSD

Na vas se obračamo z vprašanjem občine članice glede vpisa zaznambe prepovedi odtujitve in obremenitve nepremičnine v korist občine po Odločbi CSD (stroški za institucionalno varstvo).

Na občini so ugotovili, da se lastništvo nekaterih parcelnih številk na eni od odločb ne ujema z lastništvom strank. Kontaktirali so CSD, ki je izdal dotično odločbo in odgovorili so , da povzamejo podatke po GURS-u, ki pa niso ažurni, zato morajo z dopisom pozvati ZK za lastništvo, kar pa podaljša postopke.

  • Občini se zastavlja vprašanje ali je potemtakem potrebno vse parc. št. po odločbi CSD preveriti in vložiti pritožbo v primeru nepravih parc. št. oziroma kako se vi spopadate s to težavo?
  • Nadaljnje vprašanje občine je ali z vsemi odločbami, ki jih prejme občina od CSD v zvezi z določenimi upravičenci (prvotna odločba, kjer je zahtevek za zaznambo + vse nadaljnje odločbe, ki so izdane zaradi uskladitve cen storitev), seznanite oddelek financ in računovodstva ali samo z osnovno, kjer je v izreku določba za zaznambo v ZK in potem sami na oddelku preračunavajo ceno storitve?

Odgovore nam prosimo posredujete ali v komentar na spletni strani SOS ali na naslov alja.lipnik@skupnostobcin.si do torka, 10. 10. 2023.

Območje samo za člane SOS

Komentiranje, komentarji in končni odgovor na to vprašanje so na voljo samo registriranim uporabnikom, ki so tudi člani Skupnosti občin Slovenije. Prijavite se tukaj in postanite član SOS tu.