Povabilo k sodelovanju v nogometni ekipi županov in podžupanov SOS

Skupnost občin Slovenije je že leta 2008 ustanovila nogometno ekipo županov in podžupanov, ki se že vse od ustanovitve udeležuje družabnih prireditev v Sloveniji, prav tako pa se tudi vsako leto udeleži mednarodnega turnirja.

 

Ekipa županov se je tako v letih 2008, 2012, 2016 in 2022 udeležila evropskega prvenstva v nogometu za župane. V letih 2014, 2015, 2017, 2018 in 2022 se je ekipa slovenskih županov udeležila turnirja Alpencup, na katerem sodelujejo ekipe županov iz Nemčije, Italije, Avstrije, Južne Tirolske ter Slovenije. Ekipa županov se vsako leto udeleži vsaj enega mednarodnega srečanja.

V letu 2023 je v mesecu maju  načrtovana udeležba na mednarodnem turnirju na Hrvaškem (turnirja se bodo udeležile ekipe županov iz Avstrije, Južne Tirolske ter Hrvaške), meseca septembra pa bo potekal turnir Alpencup v Avstriji.

 

Z namenom, da po lokalnih volitvah okrepimo nogometno ekipo županov, vabimo slovenske župane in podžupane, da se pridružite nogometni ekipi županov in podžupanov. Prosimo vas, da interes za sodelovanje v nogometni ekipi županov in podžupanov izrazite do petka 10. februarja 2023 koordinatorju ekipe Mihi Mohor na naslov miha.mohor@skupnostobcin.si ali na telefon 040 513 133 ali selektorju ekipe županov, Stanku Glažarju na naslov stanko.glazar@hajdina.si.

Prvi zbor ekipe županov bo 17. februarja ob 11. uri v Športni dvorani v Podčetrtku, kjer si bomo ogledali primer sodelovanja občine ter Term Olimija pri gradnji ter vodenju športne dvorane. Po predstavitvi in razpravi, bomo odigrali prijateljsko srečanje, nato pa sledi predstavitev delovanja nogometne ekipe ter predstavitev aktivnosti v letu 2023.