Dva LIFE projekta iščeta partnerje

S strani Ministrstva za okolje, podnebje in energijo (LIFE nacionalne kontaktne točke) smo prejeli prošnjo po posredovanju obvestila občinam, zaradi česar vas naslavljamo z naslednjimi informacijami možnega mednarodnega projektnega sodelovanja z naslova trajnostne mobilnosti.

  • Wecity je dobrodelna korporacija, ki spodbuja aktivno in trajnostno mobilnost s spodbujanjem doseganja družbeno-okoljskih ciljev med državljani in zaposlenimi prek mobilne aplikacije, ki jo uporabljajo javne uprave in podjetja. Aplikacija lahko beleži premike uporabnika s prepoznavanjem uporabljenega vozila s pomočjo algoritma, tudi v intermodalnih situacijah, in zbira podatke o tem. Podjetje se zanima predvsem za sodelovanje v projektih mobilnosti, ki se osredotočajo na zmanjševanje emisij, ali na splošno v projektih, kjer lahko da svojo tehnologijo na voljo za skupno dobro evropskih mestnih okolij. Podjetje Wecity išče odprto partnerstvo in partnerje, ki so pripravljeni sodelovati pri teh vprašanjih v Italiji in po vsej Evropi.
  • START ROMAGNA je podjetje za javni prevoz v regiji Romagna v Italiji, ki upravlja floto 585 avtobusov in dva trajekta v pristanišču Ravenna. Prizadeva si za varno in trajnostno mobilnost ter za pospeševanje energetskega prehoda, zato si prizadeva vlagati v goriva in vozila, ki manj onesnažujejo okolje. Organizacija je lahko odličen partner za izvajanje pilotnih ukrepov in tehničnih preskusov v projektih mobilnosti. Zato organizacija START ROMAGNA išče odprta partnerstva in partnerje, ki so pripravljeni sodelovati na področju trajnostne mobilnosti v mestih, ozelenitve mestnih okolij, e-mobilnosti in trajnostnih goriv v Italiji in drugod po Evropi.

V kolikor ste se pri prebiranju projektnih opisov prepoznate v vlogi sodelujočega partnerja, se lahko za dodatne informacije direktno odzovete na naveden elektronski naslov: federica.mazzanti@resolve-consulenza.it.