Ocena škode po avgustovskih poplavah in plazovih pri društvih in ustanovah v javnem interesu na področju športa, turizma in varstva potrošnikov - rok je 20. 9. 2023

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je začelo z oceno škode po avgustovskih poplavah in plazovih tudi pri društvih in ustanovah v javnem interesu na področju športa, turizma in varstva potrošnikov.

V skladu z navodili morajo društva in ustanove pripraviti oceno škode na strojih in opremi, zalogah ter zaradi izpada prihodka na posebnem obrazcu. Do obrazca in navodil je možno dostopati na naslovu:

https://www.gov.si/zbirke/projekti-in-programi/slovenijo-prizadele-najhujse-poplave/ukrepi-za-pomoc-gospodarstvu/ukrepi-za-oceno-in-povracilo-skode/.

Rok za posredovanje ocene škode je sreda, 20. 9. 2023.

Izpolnjen obrazec z oceno škode pošljejo društva in ustanove, ki so nevladne organizacije v javnem interesu s področja

– športa na naslov poplave-sport.mgts@gov.si,

– turizma na naslov poplave-turizem.mgts@gov.si in

– varstva potrošnikov na naslov poplave-potorg.mgts@gov.si.

Oceno škode pri društvih in ustanovah, ki niso nevladne organizacije v javnem interesu, društva in ustanove oddajo na Ministrstvo za javno upravo.

Pomembno je, da društva in ustanove posredujejo oceno škode do navedenega datuma, saj bo poročanje vplivalo na odločitev o potrebnih finančnih sredstvih in o potrebnih pravnih podlagah ter določitvi morebitnih upravičencev do povračila škode.

Ministrstvo naproša občine, da o tem seznanijo svoja  društva in ustanove s tega področja.