Obiščite prenovljeno spletno stran mesta.si

Predstavljamo vam prenovljeno spletno stran mesta.si. Na spletni strani bodo zbrane informacije evropskih programov na temo urbane politike, med drugim programov URBACT, Evropske pobude za mesta (EUI) in ESPON. Ob tem lahko na spletni strani najdete tudi novice o delu Direktorata za graditev in prostor Ministrstva za naravne vire in prostor na področju urbanega razvoja in projektnih partnerjev IPoP – Inštituta za politike prostora ter Skupnosti občin Slovenije.

Prenovljena spletna stran je uporabnikom bolj prijazna in bolj pregledna. Njen namen je na enem mestu in v slovenščini zbrati zgoraj navedene novice, ki so bile do zdaj razkropljene po različnih spletnih platformah.

Če želite biti na tekočem z novicami, razpisi in dogodki, vabljeni, da se prijavite na novičnik!

Spletno stran podpira tudi novičnik. S prijavo boste lahko v svoj e-poštni nabiralnik vsak mesec prejeli aktualne novice o razpisih, dogodkih in druge novice in članke z različnih področij urbanega razvoja. Na novičnik se lahko prijavite na spletni strani (desno).

Kmalu na voljo tudi gradiva

Na spletni strani je objavljen tudi nabor gradiv, ki lahko koristijo občinam in drugim akterjem na področju urbane politike. Gre za različne strateške dokumente za urbani razvoj, kot tudi za smernice in priročnike s različnih področij urbanih politik. Nabor bomo sproti dopolnjevali.

Vabljeni k ogledu spletne strani in prijavi na novičnik: https://mesta.si/

Spletna stran mesta.si je nastaja kot del projekta Podpora izvajanju prostorske in urbane politike ter programa URBACT, ki ga po naročilu Ministrstva za naravne vire in prostor izvajata IPoP – Inštitut za politike prostora in Skupnost občin Slovenije. Na spletni strani mesta.si izražena stališča ne predstavljajo nujno uradnih stališč Ministrstva za naravne vire in prostor.