Vabilo k udeležbi: Mednarodni dan za zmanjševanje tveganja nesreč (IDDRR)

SOS je prejela vabilo k udeležbi zainteresiranih na Mednarodnem dnevu za zmanjševanje tveganja nesreč (IDDRR), ki bo 13. oktobra! Letos Urad Združenih narodov za zmanjševanje tveganja nesreč (UNDRR) spodbuja pomen opolnomočenja naslednje generacije za bolj odporno prihodnost.

Pred Mednarodnim dnevom z veseljem napovedujejo lansiranje novega kompleta orodij, zasnovanega za navdihovanje učiteljev, šol, vzgojiteljev in oblikovalcev politik, da opolnomočijo otroke in mladino za bolj varno prihodnost.

Komplet orodij vključuje:

Video za ozaveščanje o zmanjševanju tveganja nesreč (DRR), ki ga lahko predvajate v razredu.
Izziv za skavtski znak DRR.
Video igro za simulacijo nesreč “Stop Disasters”.

Prav tako vsebuje zbirko zgodb izobraževalcev iz celega sveta, kot so:
– Kaj počne vrtec v Keniji, da pouči najmlajše o varnosti med nesrečami?
– Kako inštitut v Indiji spodbuja vključujoč pristop k upravljanju tveganj nesreč?
– Kako je digitalna kampanja v Zimbabveju vplivala na Zakon o upravljanju tveganj nesreč?
Te in druge zgodbe najdete v kompletu orodij.

Zakaj sodelovati?
Povečanje števila in vpliva nesreč, ki so pogosto posledica podnebnih sprememb, ogroža dobrobit otrok. Po podatkih UNICEF-a je približno ena milijarda otrok po vsem svetu izpostavljena izjemno visokemu tveganju zaradi podnebnih vplivov, vključno z naravnimi nesrečami.

Poleg tveganja smrti in poškodb se otroci po nesreči soočajo s prekinitvami v šolanju, prehrani in zdravstveni oskrbi. Sodelovanje izobraževalcev in oblikovalcev politik za izobraževanje o DRR na vseh ravneh je ključno za oblikovanje učinkovite pripravljenosti na nesreče in opolnomočenje naslednje generacije. Vsak trud šteje.

UNDRR vabi skupnost MCR2030, da se pridruži tej pobudi in gradi ozaveščenost o DRR za reševanje življenj in zaščito življenjskih sredstev. Prosimo, da svoje skupnosti obvestite o prihajajočem Mednarodnem dnevu za zmanjševanje tveganja nesreč (IDDRR).

Kako sodelovati?
Delite povezavo do kompleta orodij v svojih omrežjih, organizirajte dogodke v svojem mestu, uporabite komplet orodij.
Če se odločite organizirati dogodek, navdihnjen s kompletom orodij, delite zgodbe in fotografije na naslovu undrrcomms@un.org. Izbor bodo delili z globalnimi skupnostmi oblikovalcev politik in strokovnjakov za DRR prek kanalov MCR2030 in UNDRR.

Pomagajmo skupaj ustvariti varnejšo prihodnost za vse!