Nacionalni program športa v RS 2024 - 2033

S strani MGTŠ smo v obravnavo prejeli predlog Nacionalnega programa športa v Republiki Sloveniji za obdobje 2024–2033 (priloga).
 
Nacionalni program športa v Republiki Sloveniji za obdobje 2024–2033 določa javni interes na področju športa, cilje in prednostne naloge športne politike, športne programe, investicije v športne objekte in površine za šport v naravi, razvojne, strokovne in raziskovalne dejavnosti v športu, organiziranost v športu, športne prireditve in promocijo športa, družbeno in okoljsko odgovornost v športu ter podporne mehanizme za šport.
NPŠ je podlaga za sprejem izvedbenega načrta NPŠ, ki ga v skladu z 10. členom ZŠpo-1 sprejme vlada. Izvedbeni načrt bo podrobneje urejal ukrepe in usmeritve NPŠ ter bo podlaga za sprejem vsakoletnih programov športa na državni ravni, ki jih sprejema minister, pristojen za šport. Letne programe športa na lokalni ravni sprejemajo pristojni organi lokalnih skupnosti, neposredno na podlagi NPŠ.

Vaše pripombe in predloge za izboljšavo dokumenta lahko posredujete na naslov miha.mohor@sos.si, najkasneje do 16. 8. 2024.