Vabilo na spletno predstavitev razpisa za pripravo investicijske dokumentacije za investicije v čisto energijo

Evropski sklad za občine (European City Facility – EUCF) bo objavil razpis za pridobitev do 60.000 EUR za pripravo investicijske dokumentacije za investicije v čisto energijo, ki so predvidene v lokalnih energetskih in podnebnih konceptih.

Razpis bo odprt od 15. oktobra do 18. decembra 2024.

Razpis omogoča občinam, tako posameznim kot tudi skupinam občin, hitro in poenostavljeno finančno pomoč v višini 60.000 EUR ter strokovno in pravno svetovanje pri pripravi investicijske dokumentacije,  zasnovi projektov na področju trajnostne energije in izvajanju ukrepov, vključenih v lokalnih energetskih in podnebnih konceptih. Sklad ne financira neposredno samih naložb, temveč pomaga pri razvoju načrtov, ki omogočajo izvedbo in po potrebi pridobitev dodatnih sredstev iz drugih virov.

V okviru razpisa vas Energetsko podnebna agencija za Podravje – ENERGAP, ki je kontaktna točka EUCF za Slovenijo, vabi na spletno predstavitev razpisa v četrtek, 10. oktobra 2024 ob 10.uri.

Prijave sprejemajo do 9. oktobra na elektronski naslov adrijana.copot@energap.si ali telefonsko številko 02 234 23 63. Udeležba na spletni predstavitvi je brezplačna. Povezavo do dogodka vam bodo na podlagi predhodne prijave poslali na vaš elektronski naslov.

Več si lahko preberete v vabilu s programom.

Iniciativa EUCF je del EU programa za raziskave in inovacije (Obzorje 2020) in je financirana v okviru programa EU LIFE.