Strokovna ekskurzija v priobalno mesto Pulj

Skupnost občin Slovenije organizira v tesnem sodelovanju z mestom Pulj celodnevno študijsko ekskurzijo, na kateri si bomo ogledali različne rešitve prilagajanja na pričakovane učinke podnebnih sprememb in urbanih teženj prostorskega razvoja, vse od prenove in smotrne rabe prostora do premišljene rabe načrtovanega razvoja. Dogodek poteka v okviru projekta Podpora izvajanju prostorske in urbane politike ter programa URBACT, ki ga po naročilu Ministrstva za naravne vire in prostor izvajata IPoP – Inštitut za politike prostora in Skupnost občin Slovenije.

Cilj strokovne ekskurzije je opolnomočiti odločevalke, odločevalce in strokovni kader slovenskih občinskih uprav z/s:

  • “zelenimi projekti” mesta Pulj kot primeri za prenos dobrih praks iz Hrvaške v Slovenijo,
  • urbano prenovo Družbenega centra Rojc, ki se nahaja v nekdanjih prostorih tamkajšnje vojašnice,
  • primerom rekonstrukcije (vsebine) stavbe z atraktivno vsebino kot je prenovljen podjetniški center Coworking Pula,
  • na naravi temelječimi rešitvami kot so inovativni deževni vrtovi za izboljšanje odpornosti mest in lažje prilagoditve na podnebne spremembe.

Ekskurzijo bo na poti in na sami lokaciji povezovala dr. Vlasta Krmelj, županja občine Selnica ob Dravi z večletnimi izkušnjami prehoda v podnebno nevtralnost, energetske učinkovitosti in uvajanja obnovljivih virov energije.

Za potrebe izvedbe ekskurzije je organiziran avtobusni prevoz iz Maribora do Pulja s postanki v Celju, Ljubljani in Postojni. URADNO vabilo z dodatnimi informacijami je dostopno TUKAJ.

Vabljeni k prijavi.

Prijavite se na ta dogodek

Začetek Četrtek, 16. Maj 2024. 05:00 Konec Četrtek, 16. Maj 2024. 21:30
Lokacija Mestna hiša Pulj, Forum 2, 521000 Pula
Ta dogodek je organiziran, soorganiziran ali se organizira v partnerstvu s SOS.

Prijava na strokovno ekskurzijo je obvezna, udeležba plačljiva. Pristopnina za strokovno ekskurzijo znaša 50,00 EUR (DDV vključen) na osebo in je enotna za vse občine. Pristojbina delno krije stroške avtobusnega prevoza v Pulj iz Slovenije ter nazaj.

Iz občine se lahko zaenkrat prijavita največ dve osebi. V primeru prostih mest (po 9. 5. 2024) pa bo znano, ali je na voljo več mest, zaradi česar bomo dodatne prijave iz posamezne občine uvrstili na čakalni seznam.

**V kolikor bi za kosilo želeli imeti vegetarijanski meni, nam le to sporočite na info@skupnostobcin.si s pripisom “Pulj – vegetarijanski meni –  npr. Janez Novak”.

 

Za prijavo na prireditev morate biti registriran uporabnik na naši spletni strani. Za registracijo obiščite našo registracijsko stran.

Če ste že registrirani, se prijavite tukaj in se nato vrnite na prijavo na dogodek.