Neodplačnost služnostnih pogodb pri izvedbi investicije podjetja Runetec

Skupnost občin Slovenije na prošnjo občine članice na vas naslavlja vprašanje vezano na neodplačnost služnostnih pogodb pri izvedbi investicije podjetja RUNETEC.

In sicer se na območju mestne občine podjetje RUNETEC d.o.o. pripravlja na pričetek gradnje optičnega omrežja. Na mestni občini so v zvezi s tem prejeli tudi vlogo za sklenitev služnostne pogodbe za primere, kjer trasa omrežja poteka po nepremičninah v lasti mestne občine. V skladu s priloženim dopisom s strani Službe vlade RS za digitalno preobrazbo (dopis) naj bi se predmetne služnostne pogodbe v skladu z določilom 27 (7). člena ZEKom-2 sklepale neodplačno, kadar gre za gradnjo javnih komunikacijskih omrežij in pripadajoče infrastrukture, ki se financirajo iz javnih sredstev. V njihovem konkretnem primeru gre za investicijo, ki je v manjšem delu financirana iz javnih sredstev.

Občino članico zanima, ali imate druge občine članice kakršne koli informacije v zvezi z izvedbo investicije podjetja RUNETEC kar se tiče neodplačnosti služnostnih pogodb.

Vaše odgovore nam lahko posredujete do srede, 8. 11. 2023 na naslov karmen.stumberger@skupnostobcin.si.

Odgovore sodelujočih občin si lahko pogledate TUKAJ.

Območje samo za člane SOS

Komentiranje, komentarji in končni odgovor na to vprašanje so na voljo samo registriranim uporabnikom, ki so tudi člani Skupnosti občin Slovenije. Prijavite se tukaj in postanite član SOS tu.