Drugi projektni sestanek projektnih partnerjev Social(i) Makers

V Berlinu se je 22. in 23. maja odvijal drugi partnerski sestanek v projektu Social(i) Makers, ki je posvečen razvoju političnega modela, ki bo združil gospodarsko konkurenčnost s socialnimi / družbenimi potrebami.

Partnerji smo se posvetili pogovoru o stanju projekta in načrtih v prihodnje. Trenutno se razvija prvo fazo projekta, ki je poimenovana »Social Innovation Design Academy” ali »Akademija za oblikovanje socialnih inovacij«, v kateri se bodo udeleženci naučili, kako izkoristiti priložnosti za pridobivanje investicij, kako razvijati socialna podjetja, kakšne so politike socialnih inovacij in aktivnega državljanstva, kako izkoristiti obstoječo tehnologijo in kako izvesti presojo vpliva socialne inovacije na družbo. S pomočjo mešane učne izkušnje, torej preko on-line akademije v šestih modulih in s pomočjo neposredne učne izkušnje na izobraževalnih seminarjih se bo do konca leta 2018 zagotovilo izobraževanje za 8000 zainteresiranih deležnikov iz različnih sfer (od civilne družbe, samih socialnih inovatorjev do lokalnih skupnosti).

S pomočjo političnih in strokovnih sodelavcev smo na projektnem sestanku opravili tudi izobraževalno delavnico, na kateri smo spoznali in uporabili različne modele javnega naročanja socialnih inovacij, na podlagi priročnika, ki ga je izdelal ICLEI in Platforma za naročanje inovacij. Do priročnika lahko dostopate tukaj.

Za namene promocije on-line in delavniških izobraževanj bosta slovenska partnerja Skupnost občin Slovenije in Ekonomski Institut Maribor v začetku meseca septembra organizirala Social(i) Makers festival, ki bo ponudil zanimive vsebine in primere dobrih praks.