2. festival družbenih inovacij in predstavitev Družbeno inovacijskega laboratorija v Mariboru

V četrtek, 20. septembra je v prostorih mariborske Tkalke potekal 2. Festival družbenih inovacij in socialnega podjetništva s predstavitvijo Družbeno inovacijskega laboratorija za mlade – Fejs(t)Spejs.

Na festivalu družbenih inovacij smo skupaj z zainteresirano javnostjo obeležili otvoritev Družbeno inovacijskega laboratorija za mlade (Fejs(t)spejs), ki je nastal v sklopu projekta New Generation Skills in predstaviti Akademijo družbenih inovacij, ki smo jo oblikovali v sklopu projekta Social(i) Makers.

Namen Družbenoinovacijskega laboratorija je mladim ponuditi prostor, kjer se bodo povezovali in ustvarjali na področju družbenega inoviranja. V tem laboratoriju bodo pridobili podjetniško znanje in kompetence: prepoznavali potrebe okolja, razvijali ideje ter oblikovali inovativne produkte. Mlade bodo povezovali z mentorji iz družbeno odgovornih podjetij, s katerimi bodo sodelovali v procesu usposabljanja in razvoja novih idej, kar vključuje vrsto sodobnih pristopov, kot je na primer design-thinking, gamification, peer-learning itd.

Osrednji namen tega projekta je v srčiki enak projektu Social(i) Makers, ki se sicer ne posveča zgolj mlajši populaciji, zato smo na dogodku ponudbo Mestne občine Maribor in Fundacije Prizma dopolnili s ponudbo spletnih izobraževanj v sklopu Akademije družbenih inovacij in terenskih izobraževanj. Prvo tovrstno izobraževanje smo na temo aktivnega državljanstva že izvedli 19. septembra v Velenju – posnetek dogodka si lahko ogledate tukaj. Na 2. festivalu družbenih inovacij in socialnega podjetništva pa smo napovedali tudi naslednje terensko izobraževanje, ki bo potekalo v Mariboru, 10.10.2018 na temo družbenega podjetništva.