Tretji partnerski sestanek projekta Social(i) Makers v Budimpešti

Predstavnice Skupnosti občin Slovenije, Ekonomskega instituta Maribor in strokovnjakinja Fundacije Prizma, Mateja Karničnik, so se med 22 in 25. januarjem udeležile srečanja projektnih partnerjev projekta Social(i) Makers v Budimpešti.

V preteklem projektnem obdobju so potekale aktivnosti spletnih in terenskih izobraževanj na področju socialnega podjetništva in inovacij, v katere se je vključilo skupno več kot 7000 oseb. Zaradi priljubljenosti in dobrih ocen učnega programa se je projektni konzorcij odločil, da bo Akademija socialnih inovacij ostala odprta za nove učence še do konca leta 2019.

Naslednje projektno obdobje prav tako obljublja pestro dogajanje: nastal bo t.i. Sky rocket Lab, ki bo vseboval platformo, na kateri se bosta lahko srečala iskalec socialne inovacije in njen ponudnik, organizirali bomo World Cafe in Hekaton, prav tako pa bomo izbrali in izvedli lokalni pilot na področju socialnih inovacij ter lansirali natečaj za transnacionalno pilotno idejo.

V strokovnem delu projektnega srečanja je bila predstavljena tudi dobra praksa na področju socialnega podjetništva v Sloveniji, in sicer Kooperativa Dame, ki je Prva gostilnica v Mariboru, ki ima na svojem jedilniku vključene certificirane ekološke jedi, zaposluje kader 50+ ali drugih ranljivih skupin. Delovanje, razvoj in nadgradnjo kooperative, ki se je rodila prav skozi projekt Fundacije Prizma, je predstavila Mateja Karničnik, strokovnjakinja s področja razvoja človeških virov, družbene odgovornosti podjetij in medgeneracijskega sodelovanja.