Vabilo na tiskovno konferenco v okviru projekta Info-Geothermal

Projektni konzorcij v okviru projekta INFO-GEOTHERMAL vas vabi na TISKOVNO KONFERENCO O SPODBUJANJU RABE GEOTERMALNE ENERGIJE, ki bo 30. novembra 2022, ob 11.00, na naslovu Mladinska ulica 2, 9231 Beltinci. 

Na tiskovni konferenci bodo projektni partnerji spregovorili o potencialu za izrabo geotermalne energije v Sloveniji, vlogi lokalnih skupnosti na področju izrabe geotermije, izkušnjah pridobljenih na študijski ekskurziji v Islandiji in pomenu pričakovanih izsledkov projekta Info-Geothermal za koriščenje tega potenciala v Sloveniji.

Tiskovno konferenco organiziramo v sklopu otvoritvene konference o geotermalni energiji, ki se bo sicer začela že ob 9.30 uri. V okviru srečanja bomo organizirali tudi strokovno ekskurzijo. Celotni dnevni program je dostopen tukaj. Dogodek je odprt za interesirano javnost.

Vljudno vas prosimo, da svojo prisotnost potrdite na naslov barbara.horvat@sos.si ali telefonsko na 041 332 447. V kolikor se želite priključiti tudi študijski ekskurziji, prosimo to navedite (zaradi rezervacije mest na avtobusu).

Vabilo za tiskanje

O projektu:

Cilj projekta Info-Geothermal (Podpiranje učinkovite kaskadne uporabe geotermalne energije z dostopom do uradnih in javnih informacij) je inovativna krepitev institucionalnih zmogljivosti državnih organov, vključenih v upravljanje rabe geotermalne energije, lokalnih oblasti, ki zagotavljajo prostorski okvir za investitorje, in največjih akterjev pri raziskovanju globokega geotermalnega potenciala in možnosti rabe termalne vode v Sloveniji.

Projektni konzorcij vodi Geološki zavod Slovenije, projektno partnerstvo pa sestavljajo Ministrstvo za okolje in prostor, Ministrstvo za infrastrukturo, Iceland school of Energy in Skupnostjo občin Slovenije.

Projekt je financiran iz finančnega mehanizma EGP in se izvaja med 1. 9. 2022 in 30. 4. 2024.