Prenovljen osnutek predloga Zakona o informacijski varnosti - v ponovno mnenje članicam asociacij občin

Urad Vlade RS za informacijsko varnost (Urad) nas je seznanil s prenovljenim osnutkom predloga novega Zakona o informacijski varnosti z obrazložitvami, ki je bilo posredovano v ponovno (prvič 15. 5. 2024) medresorsko usklajevanje resorjem oziroma vladnim službam.

S predhodnim osnutkom predloga ZInfV-1 z dne 15. 5. 2024 smo vas že seznanili.

Asociacije smo v svojih odzivih opozorile tudi na finančne in administrativne oziroma kadrovske obremenitve, ki jih bo za njihove članice prinesel novi ZInfV-1.

S strani Urada smo naprošeni (dopis), da mu sporočimo (konkretizirano) oceno finančnih in tudi kadrovskih bremen, saj tega Urad ne more sam ugotavljati, ker ne pozna vaših razmer oziroma konkretnih potreb po specificiranem številu zaposlenih (s predvidenimi finančnimi stroški zanje) oziroma tudi ocene vaših morebitnih stroškov za financiranje zunanjih izvajalcev, ki bi bili potrebni zaradi izvajanja novega ZInfV-1 (kolikor vas seveda zadeva).

Glede na navedeno vas vabimo, da ponovno pregledate prenovljen osnutek predloga Zakona o informacijski varnosti (besedilo členov) ter nam vaše konkretne ocene morebitnih dodatnih stroškov, morebitne potrebe po dodatno zaposlenih in oceno stroškov za morebitno financiranje zunanjih izvajalcev posredujete do vključno 17. septembra 2024 na obrazcu na info@skupnostobcin.si.