• četrtek, 06.07.2017.
  • CirCe

CircE seminar "Local glance" - krožno gospodarstvo iz vidika lokalnih oblasti

Skupnost občin Slovenije je 4. in 5. julija 2017 gostila partnerje projekta CircE ter njihove deležnike na dvodnevnem seminarju v Ljubljani. Seminar je potekal v prostorih Ministrstva za kulturo ter različnih lokacijah po terenu, kjer so se lahko gostje seznanili z udejanjanjem krožnega gospodarstva v praksi.

Prvi seminarski dan (4. julija 2017) je potekal v obliki omizij k trem vsebinskim temam, to so bile turizem, odpadki in mobilnost, medtem ko so se partnerji in njihovi deležniki drugi dan posvetili izzivom krožnega gospodarstva v velikih mestih. H kratkim iztočnicam vabljenih gostov k posamezni temi so sledile razprave, v katerih smo se osredotočali na prepoznane priložnosti, ovire in rešitve. Predstavitve (v angleškem jeziku) so dostopne na spodnjih povezavah, Kontaktni podatki nosilcev posameznih predstavitev so zbrani tukaj.

Turizem

Odpadki,  Iztočnice

Mobilnost

Primeri iz prakse terenskih ogledov:

DELAVNICA 5.7. – VIDIK VELIKIH MEST, vsebino so pripravili sodelavci projektnega partnerja LWARB

Delavnica se je pričela z uvodno predstavitvijo programov LWARB  – Resource London, Advance London in Circular London
Delavnica se je posvetila trem temam, izzivom in možnim rešitvam na področju  investicij za podporo krožnemu gospodarstvu, živilskemu sektorju, predvsem kako zmanjšati odpadno hrano,  ter grajenemu okolju.

S klikom na ustrezno povezavo si oglejte foto utrinke seminarja in študijskega obiska ter delavnice LWARB