Social(i) makers sestanek v Poznanu

V sredo, 20.novembra in četrtek, 21. novembra je v Poznanu na Poljskem potekal sestanek projektnih partnerjev Projekta Interegg Central Europe z naslovom Social(i) makers, v katerem sodeluje tudi SOS (več).

Sestanek je bil namenjen pregledu do sedaj opravljenega v projektu, predvsem v kateri fazi se nahajajo lokalni piloti, ki jih projektni partnerji izvajajo v vsaki državi partnerici, izvedena je bila delavnica za iskanje načinov in oblikovanje Strategije za ohranjanje in spodbujanje družbenih inovacij, večji del pa posvečen prihajajočim aktivnostim in obveznostim posameznih partnerjev projekta.

Predmet razprave je bilo tudi mednarodno tekmovanje za najboljšo rešitev/socialno inovacijo na področju vseh vrst izobraževanja in usposabljanja za »vzgojo nove generacije družbenih inovatorjev«, Be Social, Be Maker!, na katerega so se lahko socialni inovatorji prijavili do konca oktobra.  Izbrana najboljša ideja bo nagrajena s strokovno podporo tujih strokovnjakov za razvoj družbenih inovacij v višini 5.000 EUR. Vse oddane prijave na natečaj najdete na povezavi https://skyrocketplatform.eu/submissions/, dve rešitvi sta bili prijavljeni tudi iz Slovenije.