Pilotna platforma DECIDIM : krepitev politične participacije migrantov

V okviru projekta Empowering Migrant Voices on Integration and Inclusion Policies (EMVI), ki spodbuja politično participacijo migrantov na lokalni in občinski ravni, je bila vzpostavljena pilotna platforma imenovana DECIDIM Ljubljana za e-participacijo. Namenjena je povečanju političnega glasu migrantov, ki živijo v mestni občini Ljubljana.

DECIDIM je spletno orodje, ki omogoča soustvarjanje predlogov za bolj vključujoče politike in nove načine interakcije med prebivalci mest ter lokalnimi in nacionalnimi oblastmi ter tako spodbuja kulturo demokracije. DECIDIM uporabljajo mesta in občine v Evropski uniji (npr. Gradec, Barcelona, ​​Helsinki) in v ZDA (npr. New York City), pa tudi nacionalni organi (npr. francoska nacionalna skupščina – L’Assemblée nationale).

Ideje, ki bi izboljšale življenje migrantov v Ljubljani lahko delite tukaj: https://ljubljana.participation.works/. Sprejete zamisli bodo predstavljene Mestni občini Ljubljana. Platforma je v 13ih jezikih.

Kako sodelovati:

  1. Registriraj se na spletni strani.
  2. Klikni gumb »DELITE SVOJO ZAMISEL«
  3. Klikni gumb »GLEJ VSE ZAMISLI«
  4. Klikni gumb »NOVA ZAMISEL«
  5. Ustvari svojo zamisel.

DECIDIM Ljubljana je tudi aplikacija, ki si jo lahko namestite, ko se registrirate na spletni strani. Za več pojasnil se lahko obrnete na Katjo Utroša 070 672 279.